Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Jännitys & toiminta Kuolleiden kirja 1
QR-Code dieser Seite

Kuolleiden kirja 1

Mikael koputti puuoveen kahdesti, ennen kuin avasi sen ja astui sisälle huoneeseen. Aurinko paistoi seinän kokoisista kahdeksannen kerroksen ikkunoista sisälle, valaisten työhuonetta. Suoraan oven edessä oli työpöytä, jonka takana istui koko ITT:n johtaja. Pöydän ympärillä seisoi kaksi miestä ja nainen, jotka kävivät keskenään kiivasta keskustelua. Keskustelu pysähtyi ja he kaikki kääntyivät häneen päin. Jokaisella henkilöllä huoneessa oli päällään mustat puvut, kuten kuului.

"Kutsuitte minut." Mikael sanoi. "Niin." Mikael katsoi kuinka johtaja nousi seisomaan ja käveli pöydän toiselle puolelle hänen eteensä. Toni Airisto läheni seitsemääkymmentä ja hänen hiuksensaa olivat jo harmaantuneet mutta siitä huolimatta hän oli täysissä voimissaan. "Viime yönä tapahtui... jotain vakavaa." Toni sainoi. Toinen miehistä astui eteenpäin ja kertoi Mikaelille: "Noin puoli kymmeneltä Hailuodossa Vaskissa taukoa pitävä poliisi, Eetu Tervonen ammuttiin." "Kuka oli amuja?" Mikael kysyi. "Se se onkin ongelma." Toni jatkoi. "Paikalle soitettu partio löysi lumesta ihan ruumiin vierestä Ruotsin pääministerin pojan, Gustav Stenbergin."

Mikael tuijotti Tonia suu auki. Hän oli aivan varma että heidän täytyi pilailla mutta heidän ilmeensä pysyivät vakavina. "Se ei ole mahdollista..." Mikael aloitti. "Pojan kädessä oli tappamiseen käytetty ase ja siinä oli vain hänen sormenjälkensä." Mies keskeytti. "Vielä yksi kummallinen seikka on se että Gustav käytti ampumiseen Scorpion Evo konepistoolia." Toni kertoi. "Mutta sehän on poliisien ase..." Toni nyökkäsi. "Juuri niin ja me emme tiedä miten Gustav sai sellaisen käsiinsä."

"Jos tämä leviää..." Mustaan pikkutakkiin pukeutunut nainen keskeytti Mikaelin "Se leviää jo, teemme kaikkemme, mutta liian moni ihminen kylästä näki ruumiin." Mikael katsoi naista hetken yrittäen tunnistaa tämän kasvot. Toni huomasi sen ja sanoi: "Saanen esitellä: Amanda Karonen, hän toimii Ruotsin sotilas tiedustelupalvelun kanssa. Amanda tässä on Mikael Ranta IT osastolta." Mikael nyökkäsi Amandalle ja kääntyi taas Toniin päin.

"Tietääkö pojan isä tästä?" Hän kysyi. "Ei vielä." Mikael puri huultaan miettiessään. "Meidän täytyy tehdä jotain, heti kun tämä leviää laajemmalle meillä ei ole mitään mahdollisuuksia päästä hyviin väleihin Ruotsin kanssa." Toni nyökkäsi. "Presidentti ja Pääministeri tietävät tästä jo, meidät on määrätty tuomaan Gustav tänne ja pitämään hänet elossa oikeudenkäyntiin asti." "Oikeudenkäyntiin?" Mikael kysyi . "Gustav ampui poliisin, hänet tuomitaan oikeudessa ja kärsittyään rangaistuksensa hän pääsee takaisin isänsä luo." Toni katsoi häntä ja Mikael huomasi Toninkin miettivän suunnitelman järkevyyttä. "Emmekö me voisi pelastaa välimme lähettämällä pojan takaisin isälleen?" Mikael mietti. "Sinä hetkenä kun Gustav päästetään ilman rangaistusta ulos Suomesta hallitus menettäisi kaiken suosionsa. Tämä on hallituksen määräys ei minun" Toni vastasi kävellen takaisin pöydän taakse.

"Sinä, Amanda ja Juhani ajatte Hailuotoon, Amanda tuo Gustavin tänne ja sinä sekä Juhani jäätte hailuotoon keräämään tietoa." Mikael nyökkäsi ja kysyi vielä: "Tietoa mistä?" Toni vastasi: "Siitä kuka Eetu Tervonen oli ja mitä hän teki Hailuodossa, sekä miten Gustav päätyi sinne ja kuka antoi hänelle aseen." Toni ojensi Mikaelille mustan kansion. Hän otti sen ja käveli ovesta ulos.Ylläpidon palaute

 
Kuolleiden kirja 1 2019-02-16 21:09:13 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    February 16, 2019
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Aloittelija!

Minulla ei hetkeen ole ollut aikaa lukea täällä novelleja, mutta teoksesi nimi oli kovin kiinnostava :)

Alku on hyvä. Menet kovaa asiaan, ehkä vähän liiankin kovaa :) Yhtä kaikki. Kiinnostavaa matskua!


Koko ITT:n johtaja = ITT:n pääjohtaja. Vältä tuollaisia koko -tyylisiä täytesanoja.

Keskustelu ei pysähdy, vaan loppuu tai katkeaa :)

Muista kirjoittaa selkeästi. Mainitset Mikaelin kerran ja sitten kaikki kääntyvät katsomaan häneen. Eli häneen on Mikael.

Hieman samaa, kuin yllä. Selkeytä dialogia. Kutsuitte, Mikael sanoi. Niin, pääjohtaja vastasi ja nousi seisomaan.
Eli selkeästi se kuka puhuu ja tekee dialogissa.

Mitä tarkoittaa, että siitä huolimatta oli voimissaan? Kuvaile tarkemmin voimakasta vartaloa, notkeita liikkeitä ja terävää katsetta. Ei sellaisia, että joku oli jonkin oloinen, vaan se, mitä hän oli. Kuvaile, älä käytä adjektiiveja. Joku ei ollut häijy, vaan tappoi kissanpennun hukuttamalla.

Tuossakin, kun tietääkö pojan isä tästä, hän kysyi. Kuka on Hän?
Tarkkana selkeän dialogin kanssa.

Kerro lukijalle asioita. Miksi hallitus menettäisi luottamuksensa? Ja kenen silmissä? Kansan? Se on jo mennyt :) Kerro tarkemmin, kun "väität" jotain, tai laita joku dialogissa kyseenalaistamaan väite.

Muista pilkut ennen konjunktioita.

Tämä on hyvää matskua! Heti tulee sellainen dekkarimainen fiilis. Hyvä!

Nyt mitä kaipasin, on syvyyttä väitteille, selkeyttä dialogiin ja vähän vauhtia pois. Tässä on mahdollisuuksia vaikka mihin!!! :)

Kiitos! :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Kuolleiden kirja 1 2019-02-26 15:18:28 TarraLeguaani
Arvosana 
 
2.0
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    February 26, 2019
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Luin prologin ja ensimmäisen osan. Tämä osa oli kovin lyhyt, kirjamuotoon käännettynä yksi sivu, eli pituutta on todella vähän. Mitään ei oikeastaan ehdi tapahtua, rikostutkijat käyvät vain läpi faktat, joita ei paljoa ole. Uutena tietona tekstiin toit vain epäillyn murhaajan nimen ja tiedon siitä, että hän on Ruotsin pääministerin poika. Teksti oli vain alusta A kulkua suoraan päämäärään B, eli mielenkiinto ei herännyt. Kannattaa tutkia miten tarinaa kuljetetaan ja minkälaisia keinoja siihen on olemassa. Hyvänä puolena oli, ettet kirjoitellut mitään täysin asiaan liittymätöntä, olit selkeä ja johdonmukainen.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Kuolleiden kirja 1 2019-02-17 08:15:16 Aloittelija
Arvosana 
 
N/A
Aloittelija Arvostellut: Aloittelija    February 17, 2019
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Kopioidessani tekstiä pääsi käymään niin että unohdin prologin eteen pistää kirjan nimen ja kun tekstiä ei voi tänne laitettuaan muokata en sille pysty mitään tekemään.Joten Prologi: Hailuoto kannattaa lukea ennen tätä

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS