Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Jännitys & toiminta Paksun pandan salaisuus: Prologi (tarkistettu versio)
QR-Code dieser Seite

Paksun pandan salaisuus: Prologi (tarkistettu versio) Hot

Prologi

Lumi satoi maahan ja peitti Ähtärin kadut alleen. Oli yö ja pakkanen oli kohonnut lähes 20 asteeseen.
Joukko kissoja tassutteli lumella heilutellen häntiään. Kissat hajaantuivat maukuen kun suuri mies astui niiden keskelle.
Igor oli pukeutunut ruskeaan villatakkiin ja päähänsä hän oli vetänyt ohuen pipon.
Tuuli ulvoi ja puhalsi läpi Igorin takissa olevasta reiästä.
Erään pelurin veitsi oli tehnyt kyseisen reiän Igorin pestyä hänet rahasta pokerissa.
Silloin Igor oli ollut iloinen ettei veitsi ollut iskeytynyt häneen mutta nyt Igor kirosi kylmän ilman vyöryessä takin sisälle.
Igor ravisti päätään niin että hänen isot ruskeat viiksensä värisivät. Hän ei vieläkään voinut uskoa keikan onnistuneen niin hyvin. Hän oli kävellyt kiinalaisen luo ottanut paketin haltuunsa mutta kun oli tullut maksun aika Igor oli vetänyt aseensa esiin ja ampunut. Sellaista maksua se ukko ei ollut tainnut odottaa Igor naureskeli.
Hän työnsi käden taskuunsa ja veti esiin sanomalehdestä ja teipistä muodostuvan paketin. Paketti oli painava pienestä koostaan huolimatta ja Igor työnsi sen takaisin taskuunsa.
Igor oli kävellyt noin viisitoista minuuttia kun hän alkoi lähestyä kohtaa jossa tie kääntyi talojen taakse. Siitä oli enää vajaan kilometrin matka piilopaikalle Igor pohti. Juuri kun Igor oli saapumassa kohtaan jossa tie kääntyi hän potkaisi lumikokkaretta tietämättä että se oli jäässä.
Igorin jalka tärähti ja hän kaatui kiroten maahan.
Kaatuessaan Igor tunsi kuinka jokin raapaisi hänen pipoaan ja Igorin takaa kuului äänenvaimentimella varustetun aseen pamaus.
Igor syöksyi ylös maasta ja lähti juoksemaan kohti käännöstä. Juuri ennen talojen taakse katoamista hän kääntyi katsomaan ja näki kolmen miehen juoksevan hänen peräänsä.
Igor jatkoi juoksemista tietäen että miehet olisivat pian näköetäisyydellä hänestä. Silloin Igor kuuli viereiseltä kujalta puhetta ja kääntyi katsomaan. Kujalla oli pakettiauto jonka kuskit olivat tutkimassa eturengasta.
Igor huomasi että takaovi oli auki ja kuuli silloin huutoja läheltä.
Igor kapusi nopeasti takaovesta sisään.
Sisällä Igor näki kolme häkkiä jotka oli kiinnitetty seinään. Häkkien sisällä oli kolme pandaa.
Kaksi pandoista nukkui mutta keskimmäisen häkin panda katseli häntä täysin hereillä.
Panda oli paksu ja karvainen.
Igor katseli pandaa hetken mutta silloin hän kuuli puhetta auton ulkopuolelta.
Igor päätti toimia.
Hän irrotti vyönsä ja otti paketin käteensä.
Nopeasti Igor sitoi vyön pandan ympärille ja sujautti paketin pandan ja köyden väliin varoen jättämästä kättään kalterien väliin. Koko sinä aikana panda ei tehnyt mitään.
Jos he saavat minut he eivät ainakaan saa pakettia hän ajatteli. Igor nousi seisomaan ja siinä samassa auto lähti liikkeelle. Igor kirosi ja tarrasi kiinni häkistä panda murahti ja Igor päästi irti. Igor kaatui ja paiskaantui takaovesta ulos suoraan lumikasaan. Igor nousi istumaan ja kirosi... oli niin helvetin kylmä.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.8  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Paksun pandan salaisuus: Prologi (tarkistettu versio) 2018-03-10 15:32:59 TarraLeguaani
Arvosana 
 
2.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    March 10, 2018
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

En lukenut tuota ensimmäistä versiotasi, vaan siirryin suoraan tähän. Silti pyytäisin, että älä julkaise täällä tekstiä, jonka aiemman version olet tänne jo laittanut, koska jos jokainen tekisi niin (korjailisi kirjoitus- ja ajatusvirheet ja laittaisi muuten saman novellin tänne), täällä olisi aivan käsittämättömät määrät samoja tekstejä, eikä kukaan löytäisi niitä ihan uusia. Eli postaa teksti tänne, lue palaute ja jos on korjattavaa palautteen perusteella, korjaa ne omalla koneellasi tallessa olevaan tekstiin, mutta älä laita tekstiä enää tänne.

Vaikka kyseessä on prologi, olisin ehkä liittänyt tämän perään vielä ensimmäisen luvunkin, koska tämä on niin lyhyt. Ei kannata myöskään omia isoa osaa listasta omilla kirjoituksilla (osa 1, osa 2, osa 3, osa 4 tai luku 1, luku 2 jne). Yhdistä sen verran kuin on sopiva kertalukupätkä, liian pitkääkään ei moni jaksa lukea läpi.

Sitten itse tekstiin:
Missä kaikki pilkut on? Teksti vaatii pilkkuja tauottaakseen itseään, näin lukija saa paremmin selvää ja pysyy kärryillä. Itse saa sitten määritellä onko parempi kirjoittaa joka pilkku oikeinkirjoitussääntöjen mukaan, vai jättää sujuvuuden vuoksi muutama tarkoin harkittu pilkku pois.

Herätit tekstilläsi mielenkiinnon. Igorilla on jotain salamyhkäistä ja tappamisen arvoista, ja nyt se on pandassa. Luen mielelläni jatkoa, olet selvästi saanut jotain jännitystä aikaan.

Toistat liikaa Igoria ja pandaa. Käytä välillä niiden sijasta jotain muuta sanaa, esim. hän, mies, eläin tms. Se lisää tekstin sujuvuttaa. Tässä esimerkki: "Kissalla oli pitkä häntä. Kissa heilutteli sitä aina saalistaessaan. Hiiret tiesivät silloin kissan olevan tosissaan." -> "Kissalla oli pitkä häntä. Se heilutteli sitä aina saalistaessaan. Hiiret tiesivät silloin pedon olevan tosissaan."

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Paksun pandan salaisuus: Prologi (tarkistettu versio) 2018-03-06 17:24:17 Relatiivipronomini
Arvosana 
 
5.0
Arvostellut: Relatiivipronomini    March 06, 2018
Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
30
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS